Fritidslägenheten i Luosto

Fritidsstugan i Luosto
Luosto karta

I och med att livet inte bara skall vara jobb, har Ekonomföreningen Merkur införskaffat en fritidslägenhet i Luosto, Lappland för våra medlemmar. Just det, alltså just för dig!

Vi vill erbjuda våra medlemmar positiva upplevelser som stärker ekonomidentiteten och för detta ändamål passar den välutrustade stugan ypperligt. Stugan kan hyras av Merkurmedlemmar för eget och familjens bruk till betydligt förmånligare priser (från 150 euro/vecka) än vad som annars är möjligt uppe i Luosto. Det här är en medlemsförmån som det verkligen lönar sig att utnyttja!

Även medlemmar i Turun Seudun Ekonomit och Ekonomföreningen Niord kan boka stugan till samma förmånliga pris efter att våra egna medlemmar har haft möjlighet att göra reserveringar. För andra förtroendevalda inom Finlands Ekonomer är priset 50 euro dyrare/vecka.

Från och med 2017 har Merkur inlett ett samarbete med Pyhä-Luosto Matkailu. Det innebär att bokningen för vintersäsongen är öppen för medlemmar fram till mitten av november (13.11), därefter övergår bokningen till Pyhä-Luosto Matkailu. För att garantera ditt förmånliga medlemspris gäller det att boka snabbt via Merkurs bokningssida. Pyhä-Luosto Matkailu hyr ut lägenheten till marknadspris.

 

Boka här!

 

Luosto är ett fantastiskt fint resmål under vintern, men ruska-tiden och även sommaren är bra tillfällen att bekanta sig med den lappländska naturen och uppleva ”vildmarken”. Totalt finns kring 150 km vandringsleder i Luosto. Du kan t.ex. gör en fjällvandring på 35 km från fjälltopp till fjälltopp (går över 7 fjälltoppar) och om du inte orkar hela vägen, ta en kortare vandring och besök Finlands enda ädelstensgruva, som ligger 3 km från vår fina stuga. Man kommer lätt fram med flyg + buss eller tåg + buss eller med egen bil. Vårt förmånliga medlemspris för en stuga i toppenskick gör valet enkelt - njut av att vara medlem i Merkur!

Fritidslägenheten är fullt utrustad! Tyvärr är inga husdjur välkomna till lägenheten.

 

Adress: Arnitie 2, 99555 Luosto, Sodankylä kommun.

 

Stugan har sovplatser för 7 personer och de fördelar sig enligt följande:

- Uppe finns ett litet rum ”skrubb” med en säng för 1 pers (skrubb pga. att rummet saknar fönster är lågt till tag = snett tak, massor med rör i taket)

- Uppe i aulan finns en bäddsoffa för 2 pers

- Nere i vardagsrummet finns en bäddsoffa för 2 pers

- Nere i sovrummet finns en dubbelsäng för 2 pers

LUOSTO Bottenplan

 

Mera info om vad man kan göra vid stugan med omnejd, hur man får nykeln, hur badbaljan eldas etc. finns här nedan (pdf):

LUOSTO Förhållningsregler och utrustning
LUOSTO Badbaljan
LUOSTO Nyckeln

Länk till kommunens hemsida (på finska): http://www.sodankyla.fi/

 

VÄLKOMMEN TILL LUOSTO!